E-handel – så blir den framgångsrik

Om du funderar på att starta en egen webbshop så är det många saker att tänka på. I början kan det verka krångligt och svårt att veta vart man ska börja. Med våra tips kanske du känner dig lite säkrare i vad du kan göra för att förbättra din webbshop. Att ha en egen e-handel är roligt men innebär också en hel del jobb. När du har en e-handel är en av de viktigaste delarna dina kunder. Utan kunder är ju en e-handel inte värt särskilt mycket. Med andra ord är marknadsföring oerhört viktigt och kanske även en av de svårare delarna. En annan sak som är viktig med en e-handel är att få återkommande kunder. För att få kunder som kommer tillbaka behöver din sina vara både säker och användarvänlig. Att satsa på hög design och kvalitet är viktigt i denna bemärkelse.

Det ska vara enkelt för dina kunder att använda din e-handel, tänk därför över alla olika funktioner på din hemsida. Undersökningar har visat att ju fler klick det krävs från besökaren, desto snabbare förlorar besökaren intresset för webbshoppen. Detta är alltså viktigt när du skapar själva hemsidan. Om du exempelvis säljer smycken på din sida bör det inte vara fler än två, tre klick innan besökaren kan handla smyckena. Innan din e-handel går live kan det vara bra att du rådfrågar många människor om vad de tycker om utseendet. Du kan till exempel fråga dina kompisar. Detta är ett bra sätt att testa och se om din e-handel är användarvänlig.

Gör din e-handel bättre

När din e-handel väl är uppe på internet kan det vara kul att se om du lyckades skapa en säker och användarvänlig hemsida. De flesta webbhotell erbjuder möjligheten att se besökarstatistik. Detta är en bra egenskap eftersom du kan ha koll på hur mycket folk som besöker din webbshop, samt om vissa dagar är mer trafikerade än andra. För att kunna förbättra din webbshop utifrån kundernas önskemål kan du be dina besökare fylla i ett frågeformulär. Då får du snabbt konkreta förslag på vad som kan förbättras.

E-handel som är användarvänlig kan göra att fler kunder vill handla